Kysymys: Poikaystäväni sanoo, että hänen aiemmat tyttökaverinsa ovat aina yrittäneet muuttaa häntä. Hän on vahva persoona, joka ei näe mitään muutoksen tarvetta itsessään. Olen huomannut itsessäni monia parisuhteen aikana tapahtuneita muutoksia. Haluaisin, että kumppanini osallistuisi enemmän kotitöihin oma-aloitteisesti ja olisi innostunut ruokaostoksilla ja hoitaisi laskunsa ja laina-asiansa ajoissa. Tällä hetkellä hän on vapaamatkustaja tai jonkinlainen kämppäkaveri parisuhteessamme. Minä saan tehdä kaikki kotityöt ja virua yksin viikonloput, koska hän on baarissa. En halua olla kotipiika enkä jaksa enää organisoida kaikkea yksin. Yrittäessäni keskustella hänen kanssaan näistä minua vaivaavista asioista, poikakaverini aloittaa aina saman itsekkään jankutuksen: "älä yritä muuttaa minua". Onko liikaa vaadittu, että mies parantaisi tapansa? Onhan minustakin tullut nöyrempi, rauhallisempi ja rennompi, koska hän on vaatinut näitä muutoksia minussa. Nyt olisi hänen vuoronsa muuttua. Miten saan hänet tajuamaan sen?

Väsynyt kotihengetär

 

SePPO: Kotihengetär, ongelmasi on, että haluat muuttaa miehestäsi ihastuneena ikeassa ja sitarin hedelmäosastolla kiertävän hössöttäjän. Miehen joka seuraa bumtisubumia, laulaa naminamia ja nauhoittaa digiboksiinsa kokki-ohjelmat ja täydelliset naiset. Miehen joka iloitsee verho-ostoksilla ja ymmärtää keittiön värisävyjen päälle, siten että keittiön lautas-alusten pitää matchata verhojen kanssa.

Mieheksi, joka alkaa muistuttamaan innon juontajaa.

Ja jätäs miehesi laskut avaamatta, kyylä, ja tilisaldo katsomatta, niin ei tarvi siitäkään nipottaa sillä väliäkös hoitaako jos hoitaa myöhässä jos kuitenkin ne hoitaa?

Katsos väsynyt, ongelma on se, että haluat paapoa ja patistaa, mikä selvästikin on miehesi inhokki-asioita.

Jos baarista tulee riitaa, niin sopikaa vaikka, että joka kolmas viikonloppu on parisuhdeviikonloppu tai mene mukaan. Tai pidä vaikka tyttöjen iltoja, kotona ehtii kyllä olla sitten kun lapsia siunantuu.

Ps. silloin ei sitten dokata.

-SePPO