Kysymys: Olemme upeita, keski-ikäisiä naisia täynnä naisenergiaa. Lapset ovat jo omillaan. Maailma on kiinnostava: konsertteja, teatteria, taidenäyttelyitä. Mutta mitä tapahtui siipoillemme? He kaipaavat viikonloppuisin koti-iltoja, laadukasta yhdessäoloa ja ihanaa seksiä. Jos saamme miehet mukaamme johonkin tapahtumaan, he ovat siellä suupielet alaspäin. Kuulemme, miten tylsää tilaisuudessa olikaan. Jos liikumme naisporukassa tai yksin, puolisot narisevat mustasukkaisina. Mikä ratkaisuksi?

Vonkanaiset

SePPO: Hyvät vonkanaiset, kiinnostaako sinua jääkiekko-ottelu tai fudis? Miksi ihmeessä siis miehesi pitäisi tylsistyä kuoliaaksi kun menet innoissasi katsomaan Korsnäsin (villapaita) kansanperinnettä vain kolmen tunnin ajomatkan päässä olevaan museoon? Miehesi "kaipaa" koti-iltaa vain koska vaihtoehtona on sinun kehittämäsi kidutusmuoto kulttuuri-viihteen parissa. Miksi edes luulet että miestäsi tällainen kiinnoistaisi pienimmissä määrin?

Oletko niin daiju martta, että et ymmärrä, että miehesi vastalause "siel on niin saatanan tylsää" tarkoittaa "en halua kokea tuota keksimääsi tekotaitteellista kulttuuripaskaa enään ikinä ja nyt verän kyllä kännit".

Tiesitkö; suomalainen mies grillaa, viettää aikaa ystäviensä kanssa, käy katsomassa Popedaa, mutta Vivaldin neljä vuodenaikaa, paikallisen teatterin korkea kulttuuriviihde ja Jari Sillanpaan ihqupihku konsertti sopii enemmän sinikeltaisen tre kronor kuluturellisen miehen edesottamuksiin.

Tai miehen, jonka elämästä on viety oikeus olla miehinen, kuten esimerkiksi tohvelisankareille tapahtuu.

Ihanaa seksiä, niin varmaan, eihän miehesi voi myöntää, ainakaan julkisesti, että nyt kun olet vaihtanut edes jonkinlaisen liikunnan skumppaan ja kulttuuriin niin nykyinen ulkomuotosi lähinnä iljettää. Olet tietenkin mielestäsi ihanan muodokas. Niin... onhan pyöreäkin muoto.

Yhdessä itsepetos tiivistyy ja kun istut iltaa läskilorttotoveriesi kanssa ja kilpaa uskottelette olevanne kultturelleja ja hienostuneita niin todellisuus on taas kerran niin paljon rumempaa. Olette nimittäin muodottomia kotiäitejä, tämä säälittävän yh:n jälkeen toiseksi naurettavin iljetys, eläkeellä nyt kun lapset ovat muuttaneet pois kotoa.

Vonkaajanaiset, eihän kukaan täysjärkinen halua kuunnella edes sitä teidän kotkotusta, eikä se kimaltevela makkarankuorihame herätä teidän päällä himoa tai kunniaa. Sen sijaan ehkä inhoa ja kuvotusta.

Mutta mene vain sinne oopperaan horjumaan punaisissa korkokengissä. Minä soitan kaverille että haen kaljaa ja hän laittaa saunan päälle.

Ja rokki soi.

-SePPO