KYSYMYS: Olen ymmälläni muslimimiesten suhteen (omakin lehmä on ojassa). Kotimaassaan he ovat kilttejä, mutta Suomessa he villiintyvät. On useita suhteita yhtä aikaa tai peräjälkeen riippumatta siitä, ovatko he naimisissa vai eivät. Näissä tapauksissa siis suomalainen vaimo seuraa tilannetta. Heillä on myös naispuolisia ystäviä, vaikka sekään ei ole heidän kulttuurissaan oikein. Mihin häviää uskonto ja naisen kunnioitus? Kulttuurisokillakaan ei voi kaikkea selittää, vai voiko?

Bonta

SePPO: Hyvä Bonta, olen ymmälläni sinisilmäisyydestäsi, yllätikö tumman tukan ja silmien takana piileskelevä vanginvartijana toimiva kotikommando?!

Olet hyväuskoisunen hempukka, eihän se "miehesi" sinulta halunnut muutakun asumisluvan Suomeen ja jos se vaatii muutaman yhtymisen suomivalaan kanssa niin entä sitten. Luvan jälkeenhän ehtii kyllä voi niitä kauniimpiakin suomalaisia vokotella. Olet siis ajautunut loukkoon jonka nimi on mustasukkainen ja omistushaluinen muslimimies! Mutta eihän sinua voi syyttää että otit mitä saat kun jäit vaihtopenkille ystäviesi löytäessä mukavan suomalaisen miehen, eikä heidän siten tarvinnut koskea mihinkään välimeren eläjään.

No tyhmyydestä sakotetaan ja kai tiedät että muslimimaissa ero on miehellä häpeä ja kunniamurha on tie paratiisiin. Tästä on surullisia esimerkkejä niinkin kaukana kuin naapurimaassamme ruotsissa.

Kotimaassa muslmimiehen naisen paikka on kotona ja miehet saavat tehdä mitä lystäävät, joten miten voit edes nähdä mitä kulissien takana tapahtuu? Niin, olisit avannut silmäsi aiemmin ja uskonut vaikka veljeäsi.

Kulttuurieroista johtuen moraalisesti väärä on heillä tavallista. Muslimimaissa ei tunneta käsitettä miehen ja naisen välinen tasa-arvo.

Tiestikö, että musliminaisia on paennut miehiään yhdysvaltoihin, jossa he kampanjoivat ja luennoivat maassaan kokemistaan julmuuksista aviomiehiensä taholta?

Luuletko todella että kyse on uskonnon ja naisen kunnioituksesta, eittämättä näitä käytetään argumentteja kun naisen tekemisiä rajoitetaan, koska silloin vain homma sattuu enemmän sopia muslimimiehesi periaatteisiin.

Muslimiehet yleisesti kieltävät vaimoiltaan alkoholin, paljastavan pukeutumisen, kuten esimerkiksi minihameen ja tiukat vaatteet. Oikeanlaisessa pukeutumisessa nainen käyttää löysää vaatetusta, esimerkiksi hijabikaapua. Islaminuskossa on myös kiellettyä että nainen tanssii mun kuin miehensä kanssa. Seurustelu julkisella paikalla on sallittua, tosin tästä voi kuulla kotona. Mustelmat kertovat saadusta saarnasta.

Tämä voi olla shokki suomalaisnaiselle, koska meilttä koti-suomessa ei ole tapana rajoittaa kenenkään juoma tai pukeutumistottumuksia, kunhan ne pysyvät hyvän maun rajoissa.

Suuria ongelmia muslimaasta kotoisin olevan miehen kanssa seurustelussa tuokin normaali itsenäisyyden ja vapauden kaipuu. Riidat eivät tosin johdu kulttuurieroista vaan miehen naisen esiineellästimisestä ja halusta olla ymmärtämättä toista.

Ota ero, hanki poliisilta lähestymiskielto ja muuta puhelinumerosi salaiseksi.

-SePPO