Kysymys: Asun 30 henkilön taloyhtiössä neljättä vuotta. Meillä ei ole sanottavaa yhteishenkeä; kuusi henkilöä tuntevat toisensa paremmin. Kyseiset ihmiset osallistuvat talkoisiin säännöllisesti, samoin yhtiökokouksiin. Itse olen se, joka osallistuu talkoisiin mielellään. En päsmäröi, mutta teen reippaasti hommia. En kehtaa jäädä pois yhteisistä talkoista, kuten jotkut tekevät jatkuvasti. He katselevat ikkunoista ja ajelevat edestakaisin pihamaalla, mutta eivät ole huomaavinaan pientä työporukkaa. Riitoja ei taloyhtiössä ole, mutta välinpitämättömyyttä sitäkin enemmän. Tiedotuksen puutteesta ei voida syyttää. Tunnen pahaa mieltä asiasta muutaman aktiivisen asukkaan puolesta ja koen asumisen raskaana. Mitä tehdä? En pysty itse heittäytymään yhtä välinpitämättömäksi.

Murheellinen

SePPO: Talkoot ovat vapaa-ehtoisia. Etkö ymmärrä, että ihmisillä voi olla muutakin tekemistä, kuin kuokkia kukkapuskissa ja kantaa multaa ja kiviä kukkapenkkiin, lauantai-aamuna kello 10.

Se, että elämäsi on niin tylsää, että sen kohokohta on Kyyläpolun ehostustalkoot, taitaa olla omaa ansiotasi.

Luuletko löytäväsi sieltä elämäsi naisen, vai miksi parisuhdeblogiin kirjoittelet?

Joillakin ihmisillä on vain kumma tarve keskittyä siihen mitä muut tekevät, sen sijaan, että pitäisivät turpansa kiinni ja keskittyisivät peiliin katsomiseen.

Myöskään naisten naurattaminen tyhmillä jutuillasi ja läpinäkyvät vonkaamisyrityksesi, eivät kuitenkaan nosta pisteitäsi taloyhtiössäsi. Ensiavuksi voinen määrättä sinua jättmään ainakin ne työssäkäyvät naapurisi rauhaan.

Itsehän et lauantaita pysty työttömänä arvostamaan.

-SePPO