Kysymys: Pari vuotta meillä oli vain seksiä, salapanoja luonani. Miehellä oli koottuja selityksiä, jos ehdotin jotakin muuta yhteistä tekemistä. Hän viipyi tunnin pari, puhui elämästään, työstään ja lapsistaan. Seksi oli mahtavaa.

Vaatimalla vaadin enemmän, ja tapailimmekin sitten joskus hänen tuttunsa mökillä. Miehen kodissa olen käynyt kaksi kertaa. Olemme viettäneet kolme yötä yhdessä. Keväällä autoilimme ja retkeilimme. Hän lupasi, että kesällä veneillään. Kun kesä tuli, emme nähneet pariin kuukauteen.

Mistä tämmöinen käytös johtuu? Ex-vaimo kyllästyi, kun mies oli aina töissä, vaikka heillä oli pieni tyttö. Kun ex tuli uudelleen raskaaksi, hän lähti. Lapset ovat isälleen silti hyvin tärkeitä, hän viettää heidän kanssaan paljon aikaa ja on heistä ylpeä. Tapasin heidät puoli vuotta sitten. Poikaa olen kuskannut futistreeneihin pari kertaa. Tuntuu, että lapset hyväksyivät minut.

Miehellä oli yksi vakava, tavallinen seurustelusuhde ennen minua. Nainen taisi pettää ja jättää; kuulin asiasta muualta.

Mies sanoo, että halutessani löydän varmasti jonkun sopivamman. Tuokin loukkaa minua, kun hän on noin helposti valmis luopumaan minusta.

ITSEKIN YRITTÄJÄ


SePPO: Rakastuneet ihmiset eivät syyttäsuotta pidä tapailussaan parin kuukauden taukoa rakas itseään tyrkyttävä. Hyvä, että seksi *oli* mahtavaa, nykyään hän taitaa vain tyydyttää sinulla itsenä?

Etkö ymmärrä, ettei kukaan jaksa pakottamista, siis vaatimalla vaatimaasi, sitähän se on, väsytystaktiikkaa?

Ajat miestä kuin se vahtikoira kettujahdissa, taukoamatta, antamatta hengähdysrauhaa, silloin kettu vaihtaa kanalaa. Tämä on metaforaa, rakas 40-v takertuja. Metafora on kielikuva, missä mies on ovela kettu ja sinä se kanala missä saaminen on orrella. Mutta kanat kotkottavat, se sattuu ketun korviin.

Hänellähän on juuri mennyt poikki suhde, kraist seik, jossa nainen petti ja sitten on ne lapset, mutta ei, sinun mielestäsi salasuhteesta pitäisi tehdä amerikkalaisen rakkauselokuvan näköinen spektaakkeli, missä olette romantisesti veneellä, hän kosii sinua Nitzassa ja ostaa sinulle kaikkea kivaa ja tuo kahvin ja aamiaisen joka aamu vuoteeseen.

Tässä vähän uutisvuotoa, pakottaminen ei toimi koskaan, se sotii jokaisen ihmisen vapautta vastaan, toiset kestävät sitä kauemmin kuin toiset. Yhtäkaikki kaikkia se vituttaa, ellei sitten ole se äidin helmoissa viihtyvä vanhapoika, jota omat päätökset pelottaa. Luuletko tosiaan, että edellisessä suhteessa pakottamista ei yritetty? Ja mites kävi? Mies valitsi työn koska ei jaksanut sitä vaatimista, narinaa ja nalkutusta.

Mutta, itsekin yrittäjä, mieti; kaksi kuukautta ja ette ole nähneet. Oletko sokea vai kiellätkö tietoisesti sen ilmiselvän totuuden?

Ja takaisin kysymykseen, "mistä tämä käytös sitten johtuu?".

"Löydät jostain varmasti jonkin sopivamman" on miehen tapa sanoa, että ei kiinnosta, MINÄ löydän varmasti jonkin sopivamman. Kuten sinä kahtena kuukautena kun emme nähneet.

Mitä, luulitko hänen istuvan kaikki illat kotona ratkoen sudokua ja täyttäen ristikkolehtiä? Kun homma lopulta kuivui kasaan tuli soitettua taas sinulle.

Miltä tuntuu olla se vararengas?

Kumpi tässä saa pisteet; mies on sika kun ruokkii toiveitasi olemalla muualla kaksi kuukautta, vai nainen joka takertuu ja antaa lovea heti kun mies sitä haluaa?

-SePPO