Kysymys: Viisikymppinen miesystäväni on vähävarainen taiteilija. Hänellä on ollut vuosia ystävyyssuhde 80-vuotiaaseen naiseen, joka on tukenut häntä uralla ja huomattavassa määrin rahallisesti. Kävi ilmi, että tämä vain mesenaattina pitämäni nainen kokee suhteen romanttiseksi. Miesystäväni ei halua loukata häntä eikä kerro olemassaolostani. Heillä ei ole koskaan ollut seksisuhdetta. Nainen ei sietäisi miehelläni rakastajatarta.

Naista tavallaan petetään, ja minä tunnen taustalla vaikuttavan epämukavasti jonkun toisen. Mistä tiedän, ettei mies valehtele minullekin? Pitäisikö lopettaa puoli vuotta kestänyt suhteemme?

Sanna 50v

SePPO: voi herranjumala, ei viisikymppinen koini 30 vuotta vanhempaa, siis ikäloppua, seniiliä, joka syytää häneen rahaa. Onko tämä moraalisesti arveluttavaa? Kyllä. Seksuaalisesti ei. Uskon ettei mummon reppana olisi edes kuvioissa, ellei rahaa liikkuisi

Miesvalintasi on muutenkin epäonnistunut, sillä tiedäthän vähävaraisen taitelijan olevan synonyymi työttömälle alkoholistille tai ns. laiskalle paskalle?

Ota valehtelu-asia puheeksi miehen kanssa esimerkiksi kaljalla, jonka sinä tietysti tarjoat.

Tarpeeksi monen (tarjotun) oluen jälkeen tiedät lopusta valehtelusta, kuten äpäristä, juoduista avioliitoista, ja siitä, että asunto on menossa juuri alta ja on ajatellut muuttavansa luoksesi.

-SePPO