Kysymys: Poikaystäväni aloitti yllättäen tupakoinnin, kun muutimme yhteen puoli vuotta sitten. En voi sietää tupakointia, ja hän kyllä tietää sen. Silti hän ei halua lopettaa. Tupakan haju ällöttää minua, ja seksielämämme kärsii, sillä suuteleminen on oksettavaa. Miellän tupakasta riippuvaiset ihmiset selkärangattomiksi, jos heillä ei ole itsekuria lopettaa sauhuttelua. Olen pettynyt ja koen, että poikaystäväni tupakoi ärsyttääkseen ja hallitakseen minua. Riidoista ja yhteenotoista huolimatta en haluaisi, että eroaisimme, vaan tahtoisin aikaansaada kompromissin. Poikaystäväni ei suostu ajattelemaan sellaista vaihtoehtoa. Täytykö minun vain purra hammasta yhteen ja suudella, halia ja helliä tupakanhajuista poikaystävääni ällötyksen tunteesta huolimatta?
- Yäk

SePPO: Hyvä turhasta nalkuttava Yäk. Miksi miehesi pitäisi tehdä päätöksiä sen pohjalta mitä sinä haluat? Jos tupakan haju ei miellytä sekstailkaa vasta kun tupakanpoltosta on kulunut pieni tovi, mikä tässä on niin vaikeaa?! Käytä vaikka sitten suitsukkeita tai seiso ulkona pakkasessa kunnes saat nenän tukkoiseksi.

Se, että uskot poikaystävän tupakoivan ärsyttääkseen ja hallitakseen sinua, on pahemman luokan vainoharhaisuutta ja harhaluuloa, että sinä olet maailman napa. Viimeistään tässä vaiheessa jonkun täytyy kertoa sinulle, että elämä on täynnä pieniä pettymyksiä, esimerkinä seurustelukumppanin lihoaminen muodottomaksi tai yökastelu, niihin verrattuna tämä on kuitenkin vain pieni ongelma.

Kompromissi ei myöskään tarkoita sitä, että miehesi pitäisi taipua sinun tahtoosi ja siirtyä heroiiniin tai nuuskaan.

Tupakkaa pahempia hajuhaittojakin on, kuten esimerkiksi hoitamattomasta hygieniasta johtuva hienhaju tai vahinko pöksyissä.

-SePPO