Kysymys: Olemme olleet on-off-suhteessa pari vuotta. Kerran jätin miehen liiallisen ryyppäämisen vuoksi ja siksi, etten tuntenut olevani hänelle tärkeä. Hän pyysi nätisti anteeksi, ja otin hänet takaisin. Jonkin ajan kuluttua kaikki toivo hänen muuttumisestaan kuitenkin karisi. Hän juo vähemmän, mutta turhan usein menee överiksi. Aivot vaan kuulemma käskevät jatkamaan. Voi mennä viikkokin, ettemme pidä yhteyttä. Se olen yleensä minä, joka kyselen, milloin taas nähtäisiin. Minkä ihmeen takia hän ruikuttaa minut takaisin? Lopetanko yhteydenpidon? Miten saan hänet tajuamaan?

Henna

SePPO: Mielestäsi miehellesi oikeaoppinen ajankäyttö olisi maata tohvelisi alla ja syöttää sinulle suklaakuorrutettuja mansikoita, leipoa, hinkata vessanpönttöä puhtaaksi ja viedä kuukautisroskasi ulos.

Jos hän tekee muuta, kuten ottaa ölppää kavereidensa kanssa, on se sinulta pois, et olekkaan tärkeä, koska pitäähän sitä päästä syyttelemään kun et pysty kontroiloimaan häntä kuten haluat, ihan koska sinulle sopivan miehen, kun pitää tehdä iloksesi vaikka kuperkeikkaa. Oikea mies rapsuttaa kunnes kehräät. Oli sitten päivä, yö tai yleinen hälytystila.

Joten kuules mariseva itsekäs hirvenäköinen otus, jolla on utareet, kuka täysjärkinen miestäsi voisi edes syyttää siitä, että jos kerta karkuun päästään, niin ei sitä juhlapäivää pelkästään yhdellä kaljalla juhlita?

Väitteesi, että mies ruikuttaa sinua takaisin, on muutenkin absurdi, sillä kuinka hän voi ruikuttaa sinua takaisin, jos sinä olet se, joka soittelee ja häiritsee jatkuvasti? Sinut tunnetaankin miehesi kaveripiireinä ei Hennana vaan kiroamisesta "taas se saatana soittaa."

Monelle suomalaiselle kolme kovaa koota kun nyt vain kuuluu normaalin elämän vapaalle vaihtoon, näitä ovat keski-olut, kapakka ja kossu.

Itselläsi se taitaa koti-ilta, häiritse ja nalkuta.

Jostain syystä joilakin naisilla on tarve olla miehelle äiti, huoltaja, tietosanakirja ja päihdehuollon ammattilainen. Ja kehittää ongelma jos mies ei usko, ihan niinkuin äidit, kun teini niskuroi ja kapinoi. Ainoana erotuksena, että äidit sentään ovat huoltajia.

Henna, miehesi vähensi juomista. Mitä sinä teit?

-SePPO