Kysymys: Olen ollut kihlattuni kanssa pari vuotta. Suhteemme on loistava. Seksi on hyvää, emme riitele vaan keskustelemme. Hiljattain olemme puhuneet mieheni toistuvasta masturboinnista. Tiedän, että itsetyydytys on yksityinen asia, mutta minulle se aiheuttaa voimakasta mustasukkaisuuden ja riittämättömyyden tunnetta. Tunnen itseni petetyksi. Tiedän, että masturbointi kuuluu miehen elämään parisuhteessakin. En kuitenkaan ymmärrä, miksi sitä pitää tehdä, jos hyvää seksiä on tarpeeksi? Mieheni on kertonut minulle, että masturbointi ei ole samanlaista kuin seksin harrastaminen. Normaali seksi on parempaa. Olen pyytänyt, että mieheni ei masturboisi tai ainakaan kertoisi minulle siitä. Haluaisin ymmärtää miestäni ja päästä eroon tästä ahdistuneisuudesta. Voiko minua auttaa?

EPÄTOIVOINEN

SePPO: Hyvä epätoivoinen, tuossahan ei ole mitään eriskummallista, siis miehesi toiminnassa, tosin kertoa hänen ei tätä tarvi, joten äläs ET utele. Ja miksi sinun täytyisi häneltä tämä kiva kieltää? Ensin oli poikien baari-illa ja nyt tämä, niinkö?!  Mokoma tyranni!

Aina kun ei vaan jaksa sitä saunaa, suihkua, uintia, uudestaan saunaa suihkua vaan haluaa siirtyä suoraan saunaolueen. Ymmärrätkö mitä ajan takaa? Et tietenkään, eli anna niin selvennän. Katsos, ei sitä jokakerta jaksa sitä esileikkirumbaa ja superman-tason suoritusta. Kun mieli tekee sen voi hoitaa itse viidessä minuutissa jos siltä tuntuu.

Ehkä sinun kannattaisi tutkia (päätäsi) itseäsi miksi olet mustasukkainen miehesi kädelle? Tilannehan on järjetön. Ei se sinulle kuulu mitä lämpimällä makaronilla täytettyä pringels purkkia hän yksinään tikkaakaan.

Miehesi saattaa kokea sinunt taakaksi ja hoitaa hommat itse, tai kenties suhdettanne on kohdannut arki. Tai ehkä miehesi mielestä seksinne ei ole niin erikoista, otathan miehesi huomioon? Ehkä häntä vituttaa kun nostat metelin käsitöistä, ei miehesi sinua kuitenkaan petä ja se että tunnet itsesi petetyksi on vain sinun ongelmasi. Miehen haluja vähentää myös työstressi, joten, jos odotus ei venähdä liian pitkäksi, anna hänen tehdä aloite ja tilanteen rauhoittua.

-SePPO