Kysymys: hei! meidän parisuhteessa näin: kun ISO riita tulee, saattaa mieheni hermostua ja viskaista suutuspäissään tyynyn lattialle ja huutaa. tyyny ei ole tullut ikinä minua kohti ja tavara jota hän on viskonut on aina ollut tyyny tai peitto. Se että onko tallainen vihan purkaminen näin väkivallan esiaste? Mieheni sanoo että tyynyn paiskomisen ja huutamisen tarkoitus ei ole pelottaa minua vaan hän purkaa tunteitaan niin. minusta se tuntuu ehkä hieman pelottavalta? No me puhuttin ja jauhettiin tästä asiasta varmaan viikonverran ja mieheni sanoi ettei halua enään purkaa tunteitaan niin koska tein selväksi että se pelottaa minua. hän sanoi ettei halua enään millään tavalla pelottaa minua. No mitä mieltä te olette tästä? niin ja olen itsekkin joskus suutuspäissäni viskonut jtn ilman mitään väkivaltaista tarkoitusta.. onko tämmönen normaalia? vai kannatasko antaa koko jutun olla... emmä tiedä.. auttakaa.

niin ja siis nyt on 3 kuukautta menny tosi hyvin. tulee vaan välillä mieleen ne riidat joissa oon itkeny tosi rajusti ja on jääny pahamieli.. mutta kuuluuko suhteisiin alamäkiä jolloin kränät voivat paisua? ja tunnepohjaisia riitoja? voiko ihminen oppia riitelemään?


-Sonmä

SePPO: Hyvä sonmä, ensinnäkin; olet todella nössö ja kaiken lisäksi parkuva ihminen. Kävikö mielessäsi jos lopettaisit riidasta painostamisen siinä vaiheessa kun miehelläsi rupeaa ns. menemään hermo?

Tekopyhää kysymyksessä on, että asia on eri kun itse viskot astioita tms. ei se kuitenkaan ole ollenkaan väkivaltaista, koska olet nainen. Niin ja tietenkin sinun tulee riidan jälkeen rääkyä, että saat miehellesi syyllisen olon.

Kuinka idiootti olet, jos luulet ettei suhteeseen kuulu ylä- ja alamäkiä? Tottakai kuuluu senkin imbesilli.

Mies kokee erilailla riitelyn asiat ja riidan syy voi olla hänestä niin vähäpätöinen, ettei hän ymmärrä miksi tästäkin pitää jauhaa. Tyynyn heittäminen kuvastaa miehesi turhautumista riitaan, tilanteeseen tai sinuun.

Asiaa ei yhtään auta että jankkaat viikon verran turhasta riidasta ja nostat tyynyn heittämistapauksen parisuhdeväkivallaksi. Tämä jos mikä loukkaa miestäsi, joka ei kuitenkaan ole sinua mitenkään fyysisesti satuttanut.

Riitelyn taidon osaa jokainen, panostakaa keskusteluun ja siihen ettette loukkaa toisianne riidellessänne vaan keskustelette asiasta, joka on aiheuttanut riidan. Loukkaavia termejä on esimerkiksi "Senkin läski idiootti" tai "Vitun impotentti kusipää".

Se, että miehesi ei halua enään purkaa tunteitaan tarkoittaa, ettei hän haluaisi riidellä.

Toiseksi jos miehesi ei saa näyttää tunteitaan tai suuttumistaan, koska rupeat heti itkemään ja kertomaan ystävillesi parisuhdeväkivallasta, sulkee hän ne sisälleen, kunnes jokin pieni riita on tarpeeksi räjäyttääksen pakan ja hän jättää sinut.

Muista myös jos huudat turhaa apua usein, et saa sitä kun sitä tarvitset. Mutta ota yhteys poliisiin ja lähde suhteesta heti, jos miehesi käy sinuun käsiksi, tällä selonteolla ei sellaisesta tosin ole pelkoa.

-SePPO