Kysymys: Haluan naimisiin, mies ei. Meillä on yhteinen lapsi. Kaipaan avioliiton tuomaa turvaa, sitoutumista ja ns. virallista perhettä. Minua vaivaa se, ettei mies halua sitoutua perheeseemme kunnolla. Voiko liitto ylipäänsä toimia, jos on näin erilaiset mielipiteet avioliitosta ja sitoutumisesta? Lapsen vuoksi haluaisin pitää perheemme kasassa, mutta pelottaa, että katkeroidun, kun omat toiveeni eivät suhteessa toteudu.

Väärä siviilisääty

SePPO: Hyvä VS, olet siis valmis rikkomaan perheen, koska miehesi ei polvistu ja pyydä sinua vaimokseen? Kiristätkö usein muissakin asioissa? Miten luulet, että avioliitto vaikuttaa miehen sitoutumiseen perheeseensä? Vinkki; katso vaikka erotilastoja. Miehesihän käy töissä ja kantaa vastuunsa perheen elättämisestä, eikö totta? Tämäkö ei riitä sinulle? On sinulla suuret murheet jos katkeroidut kun avopuolisostasi ei tule aviopuolisosi. Ongelmasi on se, että haluat perheeltäsi mitä sinä haluat, avioliittoon ei ketään tule pakottaa ja sen täytyykin olla asia, mitä kumpikin haluavat.

Lopeta marinasi "mä haluun naimisiin, että tytöt voi järjestää polttarit" ja keskity normaalin elämään parisuhteessa ja vähennä myös asioita mistä riitelet, koska pelkäät että muuten katkeroidut.

Ps. Yhteinen asuntolaina pakottaa sitoutumaan enemmän kuin avioliitto.