Kysymys: Hei, olen keski-ikäinen nainen ja viikonloppuisin harrastan karaokea tuppukylämme toisessa baarissa. Minulla on tunne, että minusta ei pidetä, ihmiset lähtevät pois pöydästä jos istun pöytään, eikä muutenkaan moni keskustele kanssani, edes humalassa. Olen hyvin suorapuheinen, kuten pohjanmaalla tavataan olla. Viimeksi kritisoin baarin ohjelmaa kohteliaasti, mutta minua ei huomioitu. Kuinka saan miehet kiinnostumaan minusta?

-Irkku

SePPO: Tunteesi on todenäköisesti oikea, onhan tapasi "sanoa asiat suoraan" vain toinen termi, että sinulla ei ole keskustelutaitoja, vaan haukut muita ja olet ylimielinen. Todellisuudessa olet myös katkeroitunut, koska et ole löytänyt miestä, etkä löydäkkään. Sanot asiat suoraan? Pliis, olet vain katkeroitunut akka, joka jakaa omaa pahaa oloaan valittamalla, kitisemällä ja arvostelemalla, kunnes kukaan ei jaksa seuraasi, näin on myös tapahtunut. Asiaa ei auta, että olet myös halpamainen valehtelija.

Valitettavasti mielipiteet muuttuvat hitaasti ja kanssaihmiset ovat yrittäneet tulla kanssasi toimeen. Olet käyttänyt kaikki mahdollisuutesi.

Ainoa vaihtoehto sinulla on hyväksyä, että olet katkeroitunut vanhapiika lopun elämääsi ja jos kaipaat juttuseuraa, vaihda kylää, vaikka jurvaan.

Ei määkivän ylipainoisen valittajanaudan kanssa kukaan halua seurustella. Ikinä.

-SePPO