Kysymys: Olemme kolmekymppinen avopari ja meillä on 2-vuotias lapsi. Kun tapasimme 10 vuotta sitten, tunsin jotakin poikkeuksellista sielunkumppanuutta, vaikkemme puhuneet paljon silloinkaan. Puolisoni raskaus oli vaikea. Hän oli väsynyt ja vihainen ja lihoi paljon. Meillä ei ollut seksiä. Tilanne paheni lapsen synnyttyä. Vaimoni raivoaa minulle päivittäin, mielestäni mitättömistä asioista. Hän odottaa minun pyytävän anteeksi, että suututin hänet. Puolisoni suuttuu nykyisin jo viikkojakin etukäteen jostakin tapahtumasta, jota ei ole vielä edes eletty. Itse olen aina ollut liian kiltti ja usein pakenen liikunnan tai alkoholin pariin. Olen hyvin väsynyt, koska en ole voinut moneen vuoteen rentoutua henkisesti kotona. Tunnen kuitenkin aitoa iloa lapsestamme ja vietän mielelläni illat hänen kanssaan. En pystyisi olemaan lapsestani erossa ja osaan vain ajatella, että yritän rauhoittaa tilannetta ja kestän muutaman vuoden. Vai mitä pitäisi tehdä? Puolisoni hoitaa päivät kotona lasta, harrastuksia hänellä ei ole ikinä ollut. Minä käyn päivätyössä, jolla pärjäämme hyvin. Käyn myös kaupassa ja laitan ruoat. Vaimoni hoitaa muut kotityöt, vaikka vihaa niitä. Hän suuttuu, jos tarjoan apuani. Hellyyttä ja seksiä ei suhteessamme ole.

AKK

SePPO: Vaimoasi vituttaa roolisi, kun sinä tienaat ja hän ei. Hän ei osaa arvostaa sitä, että raadat päivätyössä, teet ruuat ja käyt kaupassa ja vietät aikaa lapsesi kanssa. Hänen mielestään hän tekee enemmän koska on päivät kotona ja mussuttaa tuplaa ja surffaa mukulan nukkuessa tai leikkien itsekseen. Hänen mielestään hän uhraa itsestään siten enemmän kun sinä koskaan tulet uhraamaan.

Ne hänen kotityöt; hän tiskaa koska valaan ihon täytyy pysyä kosteana, ettei se kuole, eikä näin pystyisi kiukutella, mikä on hänen elämänsä suola! On sanomattakin selvää, että ihmisessä on silloin jotain pahasti vialla.

Miksi sinun täytyisi hyväksyä lumppusi jatkuva kiukuttelu milloin mistäkin?! Onko se sinun vikasi jos vessanpöntön rinkulan jättäminen yläasentoon on katastrofi? Miksi siedät tätä?

Ole mies ja lopeta se kaiken paskan nieleminen ja reagoi! Laita vaimosi "olen skitso-ämmä"-terapiaan ja sen jälkeen fat-campille. Tasaa kotityöt, jos olet töissä ja maksat kaiken, tottakai vaimosi voi sinulle ruan tehdä valmiiksi ja pitää muutenkin asunnon kunnossa.

Muista kuitenkin että kotityöt eivät ole vain yhden ihmisen tehtävä ja anna myös vaimollesi omaa aikaa yksin (ahmimiseen).

Sinulla on lupa myös omaan aikaan, ettei vintti pimene sinulakin, näithän jo miten vaimollesi kävi.

Pidä siis vapaa ilta rentoutuen ja kun vaimosi pinkki ruho raahautuu telkkarin eteen ja yrittää pilata iltasi ja vesittää kännisi anna palaa,olethan yli kaksi vuotta kuunellut kiukuttelua samalla kun hän vain lihoo. Olet kaksi vuotta raatanut töissä ja kotona.

Jos vaimosi ei tästä huolimatta arvosta sinua, kysy pärjäisikö hän paremmin jos asutte eri osoitteissa ja sinuna myös harkitsisin asiaa.

-SePPO